Szerzőink


Balog István

Balog Istvánnak hívnak, 53 éves vagyok, családommal Budafokon élek. A Testnevelési Főiskolán 2000-ben végeztem kosárlabda edzőként, azóta is a sport világában tevékenykedem.

Belekóstoltam a televíziózás világába, élő rádióműsorral büszkélkedhettem a budapesti Civil Rádióban. 2021-ben kezdtem komolyabban írni. Novelláim drámai hangvételűek. Egy archaikus nyelvezetű fantasy regényem jelent meg eddig "A torony" címmel.

Link: www.kiralycsinalok.hu Baumgartner Ádám

Író, fogatókönyvíró

2011-ben gazdaságinformatikusként végezett a Dunaújvárosi Főiskolán. Jelenleg Logisztikai adat és folyamat szakértőként dolgozik.

Ádámot gyermekkora óta érdekli a történelem és a történetmesélés. Már egészen fiatalkorától rengeteget olvasott, majd 2007-ben kezdett el ismerkedni a hagyományőrzés világával: kardforgatással, íjászattal és a kézművességgel.

Írással 2011-ben, főiskolai tanulmányai alatt kezdett el foglalkozni, majd, miután 2016-ban eljátszotta Attila a hun nagykirály szerepét az Expedition Unknown sorozat - The Lost Tomb of Attila the Hun c. epizódjában elkezdett a forgatókönyvírás írásba is beletanulni.

Jelenleg az "Isenbrand saga – Attila harcosa" címre keresztelt történelmi akcióthrilleren dolgozik novella és forgatókönyv formátumban is. Művei egyelőre nem jelentek meg nyomtatott formában.

Írói és filmes tapasztalatok:

  • 2023 Forgatókönyvíró – Isenbrand saga – Attila harcosa
  • 2022 Forgatókönyvíró, rendező, színész – Isenbrand saga – A párbaj
  • 2020 Szövegíró – FGSZ image film
  • 2019 Színész és szakértő – ZDF - The Search for Attila's Tomb
  • 2018 Dark Ages Reloaded – Posztapokaliptikus thriller (kiadatlan)
  • 2017 Forgatókönyvíró – Attila - King of Kings (kiadatlan)
  • 2016 Színész (Attila) - Expedition Unknown - The Lost Tomb of Attila the Hun

Linkek:

Facebook ┃Instagram PatreonIMDBYouTube 

Isenbrand saga rövidfilmek:


Dörgő Sándor

Író, jogász, kutató. Első novellái magánkiadásban tinédzserkorában jelentek meg. 2023-ban szerzett jogi diplomát a Szegedi Tudományegyetemen, ahol több tucat szakcikket és tudományos szakcikket publikált. 2021 novemberében TEDx előadást tartott a világűr jogi aspektusairól, ezt követően kezdett újra szórakoztató irodalommal foglalkozni.

Első széleskörben olvasható novellája 2022-ben, a Marysol Könyvkiadó Vérmesék című antológiájában jelent meg, "A csodafegyver" címmel. Ezt követően 2023 szeptemberéig további négy novellája jelent meg, amelyik közül egyik, a Marsbook Kiadó "Hallhatatlanok" pályázatán a Legjobb novella díjat is elnyerte.

Írásai főként a tudományos-fantasztikus történetek, egzisztencialista színezettel.

Hatalmas társasjáték és szerepjáték rajongó.

Jelenleg első, "BEVITEL" című regényén dolgozik szerető felesége, valamint Molly, a cica és Milo, a tacskó társaságában.

Linkek:

FacebookInstagramTikTokLinkTree


Ian Pole

Körülbelül tizenöt évvel ezelőtt kezdtem el novellákat írogatni, de 2020 évig kizárólag a baráti társaságom szórakoztatására. Az ő biztatásukra kerestem kiadót, illetve kezdtem el pályázatokra novellákat írni. Jelen ideig két dark-urban-fantasy regényem jelent meg nyomtatásban Ian Pole írói név alatt, egy azóta már megszűnt kiadó gondozásában.Több novellám ért el helyezést irodalmi pályázatokon, illetve kerültek beválogatásra különböző, főleg sci-fi, és fantasy zsánerű antológiákba, melyek kiadásra is kerültek. Többek között a Stílus és Technika kiadó gondozásában megjelent Rejtővel egy asztalnál, és a Detektívsztorik kötetekben is helyet kaptam egy-egy novellámmal, és jövőre itt van tervben egy regényem megjelentetése is Kárhozott testvériség cím alatt.

Ezeken kívül több regény, és még több novella pihen a fiókomban megírva, illetve van még néhány "félkész" állapotban. Főként sci-fi, dark-fantasy zsánerekben írok. Leginkább éjszaka, mivel a munkám, illetve a két neveletlen fiammal töltött idő mellé ekkor tudom beszorítani az írást a táncrendembe.

Link: FacebookJohhny Silver (Rátkai Szilver) 

Az első nyomtatásba kerülő írásaim a "Meghökkentő Mesék" krimi füzetekben megjelenő rövid novellák voltak (1990-1991). A legsikeresebb írásom sokáig a "Furcsa páros" című történet volt, amivel a 1993. évi Hugarocon irodalmi pályázatán második helyezést értem el. 

Egy nagyobb kihagyás után 2014-ben a Lidércfény AKF "A Nagy Háború" történelmi pályázatán indultam, majd ezen felbuzdulva, a következő évben az Avana Egyesület Preyer Hugó irodalmi pályázatát vettem részt. A következő években rendszeresen megjelentek az írásaim a Lidércfény AKF online folyóiratában, illetve a pályázatok kapcsán szerepeltem az Avana Egyesület, illetve az Aranymosás Irodalmi Magazin online oldalán is. 2017. évben két novellám jelent meg az AVANA Egyesület "Új Galaxis" antológiájának 25. számában, egy került be a Főnix Könyvműhely gondozásában a készült "Halhatatlanok" című kötetbe, illetve egy olvasható a Spirit art Kiadó "Száznevű város" fantasy gyűjteményében. 

2018-ban a Preyer Hugó irodalmi pályázaton első helyezést, majd 2020-ban 2. helyezést értem el az írásommal. 

2019.-ben az SF Galaxis magazinba került be pályázati novellám, majd 2020-ban és 2021-ben a Lidércfény AFK két novellapályázatán szerepeltem eredményesen. 

2021-ben és 2022-ben a Galaktika magazinban jelentek meg a korábban Preyer pályázaton díjazott novelláim. A Helma Kiadó gondozásában az elmúlt évben ebook és hangoskönyv formában kiadásra kerültek a Preyer pályázatokra készült novelláim. 

Linkek:

Weboldal┃ Facebook  


Kovács Attila

Mindig foglalkoztatott az írás, de rendezett formában 2022-ben kezdtem tevékenykedni. Gyerekkorom óta foglalkoztat a küzdősport és az azt körülvevő, kívülállóknak már-már misztikus üzleti rendszere.

2022 elején egy sérülésből lábadoztam, mikor megnéztem egy dokumentumfilmet egy bokszolóról, aki a karrierjét követően elvégzett egy írói tanfolyamot, ezután pedig sikeres íróvá és filmes szakértővé avanzsált. Nekem sem kellett több, úgy döntöttem, hogy hasznosan töltöm el az ágyhoz kötött időt és elvégeztem egy írói tanfolyamot.

A hozzám közel álló témák, a horror, a weird és a vígjáték.

Az írás mellett foglalkoztat a forgatókönyvírás is, az első rövidfilm pedig vélhetően 2024 első felében várható.

Link: Facebook


Molnár Dénes Attila

2015-ben kezdtem el írással foglalkozni. Kedvelt műfajaim a sci-fi, a fantasy és a horror. Szívesen veszek részt irodalmi és kreatív írói rendezvényeken, tanfolyamokon. Rendszeresen írok novellákat pályázatokra. A Trivium egyesület által meghirdetett több novellapályázaton beválogatták a műveimet, amelyek 2017-ben az Utazók, 2018-ban a Két világ határán című nyomtatott, 2023-ban pedig az Ember és Gép című elektronikus kötetben jelentek meg.

2019-ben a Preyer Hugo emlékére meghirdetett novellapályázatra beküldött, Az Éden nem a tiéd című művem dicséretben részesült. 2020-ban az Arte Tenebrarum kiadó által meghirdetett pályázaton jutott be egy hosszabb írásom, amely az Időzavar című kötetben jelent meg. Első önálló antológiáskötetemet, amely hat novellát tartalmaz, a Helma kiadó jelentette meg 2022-ben Édeni terv címen elektronikus és hangoskönyv formában.


Osvalt László

Osvalt László vagyok, 1971-ben születtem Budapesten. A városszéli Diótörő úton nőttem fel, távol a sűrűn lakott részektől, talán ez is segített abban, hogy rengeteg könyvet olvastam gyerekkoromban. A kalandregények, majd a sci-fi érdekelt leginkább.

Felnőve elvégeztem a programozó szakot az ELTE-n, és informatikus lettem. Néhai feleségemet is itt ismertem meg, most két tizenéves gyermekünkkel élünk Csepelen.

Még a Villányi úton járhattam a József Attila gimibe, az ottani baráti társasággal mai napig összejárunk szerepjátékozni. A játék világa hozott közel a fantasy műfajhoz, amely a mai napig a legnagyobb kedvencem. Ki ne szeretne hős lenni?

Az írás már gyermekkoromtól foglalkoztatott, szerettem rövid történeteket papírra vetni. Felnőve kissé háttérbe szorult, megelégedtem az olvasással, illetve szerepjátékos történetek kitalálásával. 2021-től kezdve vettem fel az elejtett fonalat, több írótanfolyamot elvégeztem, és szeretnék regényeket alkotni. Elsősorban fantasy műfajban gondolkodom, de a sci-fi és a krimi sem áll távol tőlem.


Violet Lively

"Írd le, majd elolvasom."

Férjem ezen mondata indította el írói pályafutásomat 2015-ben, amikor összeszedtem a bátorságom, hogy elmeséljem, az akkor már évek óta a fejemben élő karakterek történtét. Ebből a történetből született a The Soul Rune sorozat, melynek első kötete 2024-ben fog megjelenni, Desire címmel.

Regényeim a romantikus fantasy műfajba sorolhatók, de novelláim néha átcsapnak horrorba. Az Oracle Stories című novella sorozatom nagy sikernek örvend Medium-on. Közülük eddig három az oldal kurátorainak figyelmét is elnyerte és felkerültek az oldal kiválóan megírt és emlékezetes besorolású írásai közé.

The Soul Rune – Lightfire kisregényem 2024 elején fog megjelenni magánkiadásban, ami ingyenesen elérhető lesz a honlapomon.

Link: Szerzői oldal