Küldd be a művedet!

A RetroFiction oldalon nem csupán régi írók klasszikusait jelenítjük meg, hanem kortárs szerzőknek is szeretnénk teret adni. Ezért várjuk a fantasy, sci-fi és horror műfajban alkotók prózai vagy lírai műveit!

1. Milyen szövegeket lehet küldeni?

Bármi jöhet, ami fikció. Horror, weird, sci-fi, fantasy, utópia/disztópia. A lényeg, hogy retro legyen. A retro ez esetben a vérbeli kalandot, felfedezést és izgalmat jelenti. Szemben az elmúlt évtizedek gyakorlatával, ahol szinte elvárt valamiféle társadalmi felhang, érzékenyítés, érzelmi szál vagy pszichológiai probléma feszegetése, a korábbi fikciók szépségét éppen az egyszerűség, a cselekmény/eseményközpontúság adta. Ha a történeted ilyen, szívesen fogadjuk!

Az újítás persze nem baj, sőt! Nem kell direkte H. P. Lovecraftot másolnod, legyél önmagad, merj kezdeményezni. De a szöveg váza nem árt, ha klasszikus (ha egy tinivámpírókról szóló JA szöveget küldesz, jó eséllyel nem fog megjelenni).

2. Hogyan küldjek szöveget?

Küldd el a magazin@retrofiction.hu e-mail címre vagy űrlapunkon keresztül a szerkesztőségbe. A formátum legyen word.doc, a többi nem számít. A nekünk tetsző betűméret, sortáv beállítása csak egy pillanat.

3. Mi lesz a szerzői jogaimmal?

Minden jog a szerzőnél marad, a magazin nem támaszt igényt az oldalon közölt írások után. Amennyiben szerkesztettük a szövegedet, az, a szerkesztett formában csak a szerkesztő engedélyével, annak belegyezésével és nevének feltüntetésével használható fel.

4. Hogyan jelenik meg a művem?

A beküldött szövegeket szerkesztőségünk átnézi, és ha megfelel, keresünk. Ezt követi a szerkesztés. Oldalunkon csak szerkesztett szöveg jelenhet meg. Ha nem szeretnéd, hogy szerkesztő vegye kezelésbe a szövegedet, akkor a művedet nem tudjuk megjeleníteni. A szerkesztés mindig a szerzővel egyeztetve történik, a szerkesztett szöveg az ő belegyezésével jelenik meg. A szerkesztési folyamat után tájékoztatunk a megjelenés dátumáról, ezt követi a tényleges megjelenés. Ha még nem jelentél meg nálunk, kérni fogunk egy rövid ismertetőt, esetleges írói oldalad címét, stb. hogy az olvasók megtaláljanak.