A RetroFiction csapata

A modern fantasy csodás lehetőségeket hordoz. A változás, ahogyan az élet minden területén, az irodalmi zsánerek világában is állandó. Ugyanakkor mi, a Retrofiction alapítói hisszük, hogy a haladás nem teszi értéktelenné a klasszikus fikciós alzsánereket, műveket. Gondoljunk csak Asimov, Lem, Fritz Leiber, Poul Anderson, Robert E. Howard, Dawid Gemmell vagy akár Edgar Rice Burroughs műfajteremtő írásaira. A Retrofiction portál e nagy elődök nyomában járó szerzőknek kínál szerkesztett megjelenési lehetőséget.

Olyan zsánerirodalmi műveket várunk, amelyek fókuszában a cselekmény áll.  

Kik vagyunk mi? 

Mészáros Szabolcs

Főszerkesztő

Fikció rajongó, játék és világfejlesztő, író. Akinek elege van abból, hogy az új megjelenésével a kiadók zöme a régit automatikusan idejétmúlnak bélyegzi, miáltal a klasszikus stílusban alkotók nem, vagy csak elvétve jutnak szerkesztett, igényes megjelenési lehetőséghez. Ha pedig valami zavar, akkor változtass, ahelyett, hogy siránkoznál. E mottó mentén született a RetroFiction irodalmi portál. 

Fotó: Székelyhidi Zsolt

Molnár Kitti

Social media és webmenedzser

Író, szövegíró, 1990-ben született Budapesten.

A Szent István Egyetemen végzett turisztikai alapképzést, majd marketing mesterszakot. 2018 óta aktívan képzi magát az írás terén: a Magyar Íróképző kezdő és haladó tanfolyamán, a Helyesen megírt kézirat, valamint a Világalkotás képzésen vett részt.
2017-ben jelent meg első kisnovellája Fejős Éva magazinjában.
2018-ban az Ezerszín - Kortárs magyar novellák c. válogatásban jelent meg novellája.
2019-ben Dimenziók 10. c. novelláskötetben két novellája jelent meg, melyből egyik különdíjat nyert.
2021 óta foglalkozik 7 kötetesre tervezett fantasy regénysorozatával, melyet K. L. Moran néven ad ki.
Szabadidejében az olvasás mellett snowboardozik, társasjátékozik, túrázik és utazik. Kedvenc írói Patrick Rothfuss, Andrzej Sapkowski és George R. R. Martin.

Tóth Gergely

Szöveggondozás, korrektúra

Tóth Gergely vagyok, történelem tanárként dolgozom, emellett az utóbbi néhány évben kezdtem komolyabban írással, szöveggondozással foglalkozni. Történelmi témájú szövegek, fantasyk, és az utóbbi időben a sci-fik iránt érdeklődöm leginkább.